Profilul grupului tinta

Grupul țintă este format din persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a. intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban;

b. își au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban,in regiunea Sud-Est

c. . Categoria ”persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă” poate include și persoanele care desfășoară o activitate independentă (persoane fizice autorizate, titulari ai întreprinderilor individuale și membrii întreprinderilor familiale).

d. studii minime =studii medii

Persoanele fizice care înființează afaceri nu vor avea calitatea de asociați majoritari în structura altor societati comerciale infiintate in baza Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la data semnării contractului de subvenție.

Din totalul membrilor grupului tinta vizati de proiect, minim 50% vor fi femei, adica minim 150 de persoane selectate in grupul tinta pentru participarea la activitatile proiectului vor fi femei.

In vederea selectarii grupului tinta, se vor sustine sesiuni de informare in fiecare judet .

Grupul tinta selectat va urma cursurile de antreprenoriat, pe parcursul carora vor invata si vor intocmi un Plan de Afaceri.Acestea vor participa la Concursul de Planuri de Afaceri, in urma carora se vor selecta cele 37 planuri ce vor fi finantate.

Vor fi infiintate 37 de start-upuri, cite 2 minim in fiecare judet.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *